Renault-Nissan 's werelds grootste autofabrikant

Renault-Nissan heeft Volkswagen en Toyota gepasseerd als grootste autofabrikant ter wereld, zo blijkt uit cijfers die de combinatie heeft bekendgemaakt.

Herstel in Rusland, stijgende verkopen in Europa en bovenal de toevoeging van Mitsubishi tot de stal van de autogroep zorgden ervoor dat het concern in de eerste zes maanden van het jaar wereldwijd 5,27 miljoen auto's wist te verkopen.

Bij Volkswagen waren dat er 112.000 minder. Vorig jaar was de Duitse autogigant, ondanks de sjoemelfraude, nog de grootste. Toyota meldde vrijdag dat het in de eerste helft van het jaar 5,13 miljoen wagens heeft verkocht. Nummer vier is General Motors met 4,7 miljoen auto's.

Renault-Nissan zag in de eerste helft van dit jaar de omzet met 17% stijgen tot €29,5 mrd. De operationele winst liep op naar een recordniveau van €1,8 mrd. 'Deze resultaten zijn te danken aan ons productvernieuwingsplan, onze geografische expansie en de inzet van al onze werknemers', stelde bestuursvoorzitter Carlos Ghosn in een reactie.

 

Bron: FD.nl